Nieuws

Shooters bij Landstede – Feyenoord

Op donderdag 27 februari waren we met een Shooters delegatie op uitnodiging van SALED, aanwezig bij de heren eredivisiewedstrijd Landstede-Feyenoord in Zwolle.

Concurrenten Shooters komen langszij

Na de zwaarbevochten overwinning tegen Dunckers moest Shooters afgelopen zaterdag naar Utrecht afreizen voor een treffen met The Eagles. De ploeg trad aan zonder de geblesseerde topscorer Wouter Koelewijn, die dit seizoen niet meer in actie zal kunnen komen. Gelukkig was de ervaren Steven Goudsbloem bereid gevonden om de basketbalschoenen van de wilgen te halen en aan te sluiten bij de selectie.

Shooters begon de strijd heel onwennig en miste onwaarschijnlijk veel open schoten in het eerste kwart. Dat had nog geen fatale gevolgen voor de stand want het kwart werd met een 14-13 achterstand afgesloten. In het tweede kwart werd al snel zichtbaar dat het energieniveau bij de Spakenburgers te laag was. Dat kon deels verklaard worden door een niet ideale voorbereiding de voorliggende week, dor ziekte en andere oorzaken van afwezigheid op de training. Tot halverwege het tweede kwart kon Shooters nog wel aanhaken (22 – 21), maar ging daarna flink door de hoeven. De tegenstanders waren reboundend heer en meester in de bucket en werden geen strobreed meer in de weggelegd onder de basket. De ruststand van 34-24 beloofde weinig goeds op basis van het tot dan vertoonde spel. Na rust wist Shooters nog even het gat te verkleinen tot zes punten door twee scores achter elkaar van William Koelewijn, maar met onnodig balverlies werd dit momentum verspeeld en bleef de achterstand ruim tien punten. Een driepunter in de buzzer van René Poort zorgde ervoor dat
Shooters nog één keer wat hoop terugkreeg. Het resulteerde in een tussenstand van 48-39 aan het eind van het derde kwart. In het laatste kwart werden de laatste krachten aangesproken. De ploeg scoorde relatief veel punten, maar bleef onmachtig om verdedigend tegenwicht te bieden. Met 73-58 ging de winst verdiend naar de tegenstander in dit treffen, waarin alleen Yevhen Horbachov een goed niveau haalde. Door het verlies zijn Crackerjacks en Almere langszij gekomen in de stand.

Scores: Danny van den Akker 23, Yevhen Horbachov 16, René Poort 6, William Koelewijn 4, Steven Goudsbloem 4, Cornel de Graaf 3, Thomas van Drie 2.

Stand:

 1. BC Shooters 15-26
 2. Crackerjacks 15-26
 3. Almere Pioneers 15-26
 4. B.Z. ‘72 16-24
 5. UBV The Eagles 16-20
 6. Bouncers Basketball 16-20
 7. De Dunckers 12-16
 8. Den Haag Seagulls 13-6
 9. Blue Drakes 15-6
 10. SVO Basketball 15-4
 11. Break Stars 15-2
 12. Sparta Nijkerk 15-2