Nieuws

Alle basketbalcompetities voortijdig beëindigd

Naar aanleiding van de nieuwe informatie over de bestrijding van het coronavirus die op maandag 23 maart door de Nederlandse overheid naar buiten is gebracht, ziet de Nederlandse Basketball Bond zich genoodzaakt alle basketbalcompetities voortijdig te beëindigen.

Eén van de dringende aanvullende overheidsmaatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is alle bijeenkomsten waar mensen bij elkaar komen tot 1 juni te verbieden. De ondergrens van honderd personen die aanvankelijk gold, verdwijnt.

Deze maatregel heeft tot gevolg dat alle landelijke competities en afdelingscompetities per direct worden beëindigd. Er worden geen kampioenen aangewezen. De NBB acht dit niet passend gelet op het gemankeerde seizoen en de situatie waarin het land verkeert. Een uitzondering daarop vormen poules waarin eventueel al een kampioen is. Dat geldt met name voor afdelingscompetities.

Bij plaatsing voor de competities in het nieuwe seizoen 2020-2021 zal worden gekeken naar de huidige stand. Als het gaat om promotie en degradatie zal een zo eerlijk mogelijke afweging worden gemaakt welke teams daarvoor in aanmerking komen.

Bron: Basketball.nl

Dames Shooters gemakkelijk langs Sphinx

Nadat de eerste wedstrijd in Wageningen een eenvoudige (44-77) overwinning had opgeleverd voor Dames Shooters, werd de tweede wedstrijd zeer verrassend thuis verloren (50-58). De dames van Shooters hadden dus nog wat recht te zetten tegen de studenten uit Wageningen.

Hoewel het vizier niet echt op scherp stond, overdonderden de dames van Shooters hun tegenstanders vanaf het eerste moment. Het eerste kwart eindigde dan ook in 18-4, waarmee de wedstrijd eigenlijk al gespeeld leek. In het eerste deel van het tweede kwart voerden de dames de voorsprong nog wat verder uit (27-8). Doordat de verdediging wat verslapte, kwam Sphinx ook langzaam in de wedstrijd en konden ze het verschil iets verkleinen (31-16 rust). Het derde kwart schommelde heen en weer, waarbij beide teams te slordig met de kansen omgingen (46-29). De dames wilden het laatste kwart goed afsluiten, voerden het baltempo op en liepen daardoor vrij eenvoudig nog iets verder uit. Eindstand: 65-44.

Scores: Anne-Marie Hoeve 14, Sanne van der Poel 12, Angeline Bout 10, Mirjam Wagenaar 9, Jeanine Korlaar 8, Lisa van Drie 5, Tabitha Huijgen 5, Lydia de Graaf 2.

Mirjam Wagenaar op weg naar de basket (foto: Natasha Adamic Photography)

V12 in het nieuw door Berry’s woningstoffering en Laseur GWW

V12 verstevigt de koppositie na een klinkende overwinning tegen de meiden van Crackerjacks, 28-44!

Voor de vakantie werden ze nog in het nieuw gestoken door Berry’s woningstoffering en Laseur GWW.

V12 in het nieuw door Berry’s woningstoffering en Laseur GWW
(afbeelding Natasha Adamic Photography).