Dames Shooters overtuigend naar winst

Zaterdag 1 februari stond de thuiswedstrijd tegen het jeugdige Peatminers op het programma. De verwachting was, dat dit beweeglijke team het BC Shooters lastig zou maken. De praktijk wees anders uit.Gwendy Korlaar nam wegens afwezigheid van de trainer/coach Dirk Neuhaus de honneurs waar.

Het eerste kwart begon stroef en beide teams kwamen hierin aanvankelijk moeilijk tot scoren. Na vijf minuten spelen stond een score van 5-5 op het scorebord! Er volgde een reeks aan slordige fouten van beide kanten, waarna de thuisploeg middels mooie combinaties en een goede verdediging zich herpakte. Het eerste kwart werd afgesloten met een 13-5 voorsprong.

De lijn van het eerste kwart werd in het tweede doorgezet. Mede door onnodige fouten van de Shooters dames, mochten de “Peatminers” veelvuldig aan de vrije worplijn verschijnen. Dit mocht echter niet baten. BC Shooters legde haar wil op en bouwde haar voorsprong verder uit. Ruststand 32-17!

Gedurende het derde kwart kon de gastploeg het zich nog steeds veroorloven om de tegenstander veelvuldig vrije worpen te gunnen. Normale veldscores kwamen de Vriezenveners gedurende het derde kwart niet aan toe, vanwege de straffe verdediging van Shooters. Het nadeel hiervan was wel een toenemende foutenlast en veelvuldige vrije worppogingen, welke tegen een hoog schotpercentage werden verzilverd. Dit bood de uitploeg kans enigszins in te lopen.

Met een stand van 38-25 ging men het laatste kwart in. Dit verschil werd ondanks de press-verdediging van Peatminers niet meer ingelopen en met bekeken en goed roulerende passing werd de eindstand bepaald op 59-41. BC Shooters lijkt de weg naar boven weer enigszins te hebben gevonden en mag volgende week aanrukken in de uitwedstrijd tegen de nummer 6, BV Orca’s uit Urk.

StandTeamGespeeldPunten
1S.B.U. VSE 11222
2DE GROENE UILEN VSE 21422
3JOLLY JUMPERS VSE 21520
4BC SHOOTERS VSE 11314
5LANDSTEDE BASKETBAL ZAC VSE 11512
6BV ORCA’S VSE 2 *148
7SBA SPHINX VSE 1144
8PEATMINERS V22 1112
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email