Heren Shooters leggen wil op aan Sparta Nijkerk

Na vijf weken kerstreces heeft Shooters zaterdag de competitie hervat met een uitwedstrijd. Tegenstander Sparta Nijkerk had nog maar één wedstrijd gewonnen en zou geen echte bedreiging mogen vormen. Dat gebeurde dan ook niet.

Shooters legde vanaf het begin zijn wil op en gedoogde de pogingen van de tegenstander, om het spel zo veel mogelijk te vertragen. In het eerste kwart scoorden de Spakenburgers 21 punten, waar Sparta 10 punten tegenover zette. De toon was gezet en die veranderde in deze wedstrijd niet. Voor elk punt van Sparta, zette Shooters er twee tegenover. Shooters kon daardoor zonder tot oogstrelend basketbal te komen met een ruime voorsprong gaan rusten bij 21-41. In het derde kwart stribbelde Sparta nog een beetje tegen en verkleinde de achterstand zelfs een beetje (33-48), maar ging daarna definitief door de hoeven. Via 35-63 aan het eind van het derde kwart, denderende Shooters in het vierde kwart door naar een 43 – 84 eindstand. Shooters is daardoor nog steeds lijstaanvoerder, maar wordt op de hielen gezeten door Crackerjacks en Almere Pioneers.

Scores: Wouter Koelewijn 30, Danny van den Akker 17, René Poort 14, Robbert Vellekoop 8, Thomas van Drie 6, Cornel de Graaf 5, Jacque Imming 3, Shant Meguerditchian 1.

Foto door Natasha Adamic
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email