Dames BC Shooters pakken winst in Zwolle

Bij de aanvang van de landelijke competitie leken de dames van BC Shooters serieuze aspiraties te maken om voor de titel te strijden. Echter brak er na vijf opeenvolgende winstpartijen een periode aan van tegenslag en terugvallende prestaties. Geen enkele partij werd meer gewonnen. Tot vrijdag jongstleden…

De dames van de plaatselijke basketbalvereniging traden vanwege onder andere blessures met ‘slechts’ zeven spelers aan tegen Zwolle in de topsporthal van Landstede Basketbal ZAC. Met een voltallig en ervaren selectie van de thuisspelers tegen de jonge ploeg uit Bunschoten, was duidelijk dat het een lastige pot zou worden voor de uitspelers. Focus en controle was vanaf minuut één een absolute ‘must’!

Vanaf de eerste minuut vormden de dames een sterk front tegen de Zwollenaren. Zwolle speelde een full-court zone-press verdediging na iedere score met als doel de dames uit Spakenburg onder druk te zetten bij het opbrengen van de bal en hiermee balverlies te forceren. Hierop was gerekend en middels een pressbreaker wist Shooters telkens de defensie van de Zwollenaren te beslechten. Op wat schoonheidsfoutjes na lieten de dames uitstekende samenwerking zien met mooie acties en rake schoten. Stand eerste kwart: 18-17 in het voordeel van Zwolle. Het tweede kwart kwam Shooters pas goed op gang. Met in de eerste minuut een driepunter, gevolgd door een lay-up en rebound.

Het tweede kwart kwam Shooters pas goed op gang. Met in de eerste minuut een driepunter, gevolgd door een lay-up en rebound was de eerste 0-6 run een feit en konden de dames wat vrijer ademen. Landstede die nog steeds dezelfde kaarten inzette, kon niet goed omgaan met de snelheid waarmee de bal gehanteerd werd door Shooters. De gevreesde full court verdediging was zo lek als een mandje en met bekeken offensief spel werd er een ruststand bereikt van 27-40! Het beeld veranderde na rust niet. Landstede bleef in samenstelling en defensie ongewijzigd. Shooters had inmiddels een uur kunnen oefenen met de pressbreaker en dit leidde wederom tot makkelijke en mooie punten en vooral ook frustratie bij Zwolle. Ideale ingrediënten tot zover voor coach Dirk Neuhaus met zeven spelers, uit in Zwolle op vrijdagavond.

Met een tussenstand van 39-57 ging men het laatste kwart in. Door vermoeidheid viel Shooters verdedigend terug en kwam Zwolle terug met een 0-7 run (47-57). Het gat was echter te groot om nog te overbruggen en mede door een aantal tactische time-outs en peptalks van de coach én tonen van vechtlust ging de terechte winst mee naar Spakenburg en lijkt BC Shooters de weg terug te hebben gevonden. Eindstand: 65-58

Scores: Angeline Bout 16, Anne-Marie Hoeve 14, Sanne van der Poel 13, Lydia de Graaf 9, Tabitha Huijgen 8 en Lisa van Drie 5.

Dames Shooters op de weg terug (foto: Natasha Adamic Photography)
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email