Steady comeback Dames 1

Dames 1 van BC Shooters reisde afgelopen zaterdag 15 december uit om de 2e wedstrijd tegen B.V.Amsterdam te spelen. De thuiswedstrijd en de eerste overwinning van dit seizoen voor de Dames werd met 5 punten verschil gewonnen. Dames Shooters maakt een steady comeback de laatste weken en maakt nog steeds kans op het kampioenschap. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden!

Zonder onze vaste guards maar met maar liefst vijfsupporters, namelijk de geblesseerden van team werd de wisselbank gevuld. Het eerste kwart werd er sterk aangevallen door de dames, met maar liefst 4 driepunters sprintten de dames weg van Amsterdam, waarbij het tekenbord van de coach het nakijken kreeg en in stukjes op de grond belandde. Een goede start!

Het tweede kwart werd de verdediging strak getrokken en de aanval soms dicht ‘geslagen’ met veel persoonlijke fouten, waarbij de scheidsrechters niet altijd even alert waren. Te veel op fouten van scheidsrechters letten kan negatief werken op de focus van de spelers. Dit was goed te merken met een tussenstand van 1 punt verschil voor de rust.

Doel was om het hoofd koel te houden en vooral goede aanvallen te spelen. Het derde kwart waren er goede acties maar verloor Shooters soms het overzicht door te snel actie te willen ondernemen waardoor er balverlies en soms makkelijke scores voor Amsterdam werden weggegeven. Het bleef daardoor tussen de 2-5 punten verschil, maar nog steeds in voordeel voor de dames.

Het vierde kwart werden veel schoten en makkelijke opties gemist. Er werd fel aangevallen en verdedigt, met weer veel persoonlijke fouten waardoor de meesten op scherp stonden met 4 persoonlijke fouten. De stand werd gelijk getrokken door een driepunter vanuit Amsterdam met nog maar weinig tijd op het bord. Lisa van Drie en Angela van de Pol wisten op hun beurt door snelle acties maar ook doordacht samenspel van het hele team het verschil terug te brengen opgelijke stand, 58-58. Met nog maar 21 seconden op de klok met bal uit voor Shooters werd het team van Amsterdam binnen de bucket getrokken waardoor Angela vrij kwam voor een open schot. De complete bank van dames Shooters hield hun adem in van spanning maar wat een mooi moment is het als het harde werken wordt beloond met een voltreffer! 60-58 met nog maar 1.6 seconden op de klok! Time-out voor de tegenpartij gaf de bal zijkant op de aanvalshelft voor Amsterdam. Er is 1.2 seconden nodig om de bal uit te nemen en een schot te nemen dus de dames waren er klaar voorom de schutters NIET vrij te laten komen. Een wanhopig schot werd genomen omgelijkstand te maken maar daarna klonk dan eindelijk het eindsignaal en werd er gejuigd alsof we de kampioenswedstrijd hadden gewonnen! Een fantastische prestatie was neergezet en er kan genoten worden van een verdiende winterstop tot januari. Wordt vervolgt!

No Replies to "Steady comeback Dames 1"