Shooters MU20 ongeslagen kampioen!

In de laatste thuiswedstrijd van de 1e halve competitie zou het er om gaan draaien: kon koploper Shooters de titel pakken tegen de nummer 2 van de ranglijst: Bouncers uit Gouda? De bezoekende ploeg moest winnen wilden ze een kans op de titel behouden; bij winst zou er een beslissingsduel gepland moeten worden. In een volle sporthal de Kuil ontwikkelde zich een ouderwets leuke sfeer. Shooters MU20 liet er echter geen misverstand over bestaan wie de kampioenstitel voor zich op zou eisen. Bouncers verzette zich hevig in een fysiek volwassen duel, dat door arbiters Ruud Beukers en Roelof Willemze kundig werd begeleid. Bouncers kwam met een kleine selectie, maar wel zeer ervaren en sterk in de 1 tegen 1. Zoals verwacht speelden zij defensief een zone en dat is een moeilijkheid voor Shooters. De opdracht voor de thuisploeg was om het trio lange aanvallers (Rob en Bart de Graaf en William Koelewijn) in stelling te brengen. Rob kweet zich goed van die taak en werd na afloop van de match door z’n coach ook nog beloond met de prijs voor de MIP (most improved player). William gaf aanvallend goeie ondersteuning, maar verder was het zoeken naar openingen tussen die lange lijven. Na het 1e kwart was er een geringe voorsprong: 18-12, maar Bouncers bleef aandringen. Omdat de thuisploeg door bleef wisselen, kon er niet echt een voorsprong opgebouwd worden. Defensief waren er teveel misverstanden en Bouncers kon op inzet goed bijblijven. Shooters had duidelijk wat last van zenuwen en dat bleek met name kort na rust (34-26). Bouncers sloop naderbij tot 34-32 en even leek er paniek bij de kampioenskandidaat. Een time out bracht de rust en controle terug. Opmerkelijk was wel dat er een aantal malen een op het oog eenvoudig schot geheel over de ring heen werd gegooid. Rob en William lieten daarna zien dat ze zich blijven ontwikkelen: onder het bord werden nieuwe doorstap-moves gemaakt en zo kwam er weer een veilige marge op het bord: 48-35 na 3 kwarten. Ook was er betere passing in de aanval te zien en dat gaf Ramon Bos de kans om enkele fraaie driepunters raak te schieten in dat laatste kwart. Het tempo werd nog iets opgeschroefd en zo kon Shooters toewerken naar een fraaie en verdiende 69-49 overwinning. Rob was wederom topscorer met 24 punten en plukte ook nog 12 rebounds; tweelingbroer Bart had het moeilijk in de aanval en kwam tot slechts 7 punten maar wist wel 16 rebounds te pakken. William en Ramon voegden beiden 14 punten toe. Shooters kreeg van haar voorzitter de kampioensmedailles uitgereikt en heeft nu nog een duel voordat men in de 2e helft van de competitie naar een hogere klasse gaat. Dan speelt men direct onder de eredivisie voor MU20. Doel is om in 2019 een aansluiting te krijgen met dat hoogste niveau. Trainers/coaches Raoul Heinen en Roel Bos waren trots op hun selectie en zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Stand
1. Shooters 7-14 +318
2. Bouncers 8-12 +173
3. Grasshopppers 6-06 -066
4. Break Stars (Baarn) 7-02 -151
5. Zoebas 6-00 -274

No Replies to "Shooters MU20 ongeslagen kampioen!"