Dames 1 verslaat koploper!

Shooters Dames 1 verslaat KOPLOPER!

Zaterdag 1 december stond de nummer 1 US Amsterdam op het programma om 21:00 thuis. Een latertje waardoor er helaas niet al te veel publiek was. Maar met of zonder publiek, we moesten vlammen.

Acht versus acht spelers van beide partijen.  

Kwart 1: tussenstand 7-7. Met meer woorden hoeft hier verder niet over te worden gepraat. Helaas kwam een speelster van US ongelukkig ten val en moest de wedstrijd staken. Veel beterschap!

Het tweede kwart werd geopend met een score van Eline van Triest. Een beetje te veel rechtshandig slalomde ze langs drie man en legde de bal in het netje. De wedstrijd liep gelijk op, een score van US werd weer vervolgt door een score van Shooters.

Einde 2e kwart 29-28 voor. De winnaars mentaliteit van de Dames begon langzaam vorm te krijgen.

In het derde kwart nemen de Dames Shooters de leiding. Na twee minuten krijgt de tegenstander een technische fout en benut Angela van de Pol de kans op een vrije worp.

Een minuutje later krijgt de coach van US een technische fout. Angela mag weer aan de lijn en ook deze wordt geraakt. Zo staat het na 4 minuten te hebben gespeeld 39-30. En ja hoor, nog een technische fout wordt gefloten uit pure frustratie en dankzij het zero tolerante beleid van de scheidsrechter nemen de Dames hier hun voordeel van. De Dames Shooters weten slim hier voordeel van te nemen. Gewoon je mond houden is de beste tactiek en lekker doorballen!  Blijkbaar hebben ze nog niet doorgekregen dat ze niet tegen de scheids in moeten gaan. Na goed verdedigen en een aantal mooie acties wordt het 3e kwart afgesloten met 47-36!

Nog 10 minuten te gaan om de nummer 1 te verslaan. De coach van US (oud BC Shooters speler) had zijn dames instructie gegeven om in een zone-verdediging te gaan staan. Hierdoor kwam er verwarring bij de Shooters dames en nam coach Dirk Neuhaus een time-out om de aanval hier tegen te verduidelijken. Na haastige aanvallen (snelle schoten) en geen denderende passes komt US terug in de wedstrijd, na 5 minuten spelen staat het namelijk alweer 51-48 en hebben ze het gat gedicht!? Gelukkig nam US een time-out, nou kon Shooters zaken op orde stellen. Advies: rustig spelen, wij hebben alle tijd, goede passes en rebounden want WIJ staan VOOR. We moesten nog maar 5 minuten bikkelen. Het was knokken van beide kanten en hierdoor werd er door beide teams 3 minuten gewoon NIET gescoord. Met nog 2 minuten te gaan is het aftellen geblazen. Door keihard te rebounden werkte de klok in ons voordeel en speelden we de 24 of 14 seconden klok goed uit. Angela knalde er nog 2 schoten in waardoor Shooters weer wat meer lucht kreeg, 57-48. Een US speelster kreeg en fout en de coach van US kon er niet meer tegen, waarom in hemelsnaam en waarom niet de fout naar Shooters? Hierdoor mocht de US coach de wedstrijd niet afzien want hij werd met zijn 2e technische diskwalificerende fout de zaal uitgestuurd met nog 40 seconden op de klok. Anne-Marie Hoeve benut de vrije worp door de diskwalificerende fout van de coach waarna Maartje Goudsbloem en Angela de wedstrijd verzilveren met de laatste mooie schoten. Eindstand 61-48! Wat een heeeeeeerlijk gevoel weer.

De uitslag was ingevoerd en zo zakte US gelijk een plekje naar beneden en klom BC Shooters weer een plekje omhoog naar de 6e plek in de ranking.

Op naar de volgende overwinning!

Aanstaande zaterdag zullen de dames spelen tegen Landslake lions om 19:00 in de Kuil.

No Replies to "Dames 1 verslaat koploper!"