Verslag van een toeschouwer

Hij blijkt Rob te heten; Rob de Graaf. Ik schat dat hij richting de 2 meter gaat en is slank gebouwd. Je moet wel heel goed opletten als je dat team uit Bunschoten ziet spelen, want er loopt een look-alike in dat team. Hij blijkt een tweelingbroer te hebben: Bart. Van de coach begreep ik dat hij ook moeite heeft om ze uit elkaar te houden. Rob is rechtshandig en Bart links en Rob speelt al langer onder het bord, terwijl zijn broer -met diezefde lengte!- als spelverdeler is gestart.

Maar terug naar die Rob, want die maakte indruk. De meest opmerkelijke acties in Zoetermeer? Een denderende dunk als afronding van een fastbreak in de 1e helft en een ongelooflijk block op een schot van de beste speler van Zoebas: het was alsof hij uit de lucht kwam vallen. Iedereen in die kleine sporthal reageerde op dat machtsvertoon.

Als basketballliefhebber ga ik altijd naar de leuke wedstrijden, maar de jeugd van Zoebas is nog in ontwikkeling. In een gesprek na afloop van het duel met de coach van Shooters, bleek dat zijn team ook nog in ontwikkeling is. Hij is nog geen 3 maanden met dat team onderweg, maar heeft wel materiaal waarmee hij hogerop kan. Al vanaf het begin was duidelijk dat Zoebas niets tegen deze koploper in te brengen heeft. Vooral onder het bord waren de krachtsverschillen groot. Bij Zoebas lopen wel een drietal jongens die aardig kunnen dribbelen en schieten, maar verder moet het vooral van inzet komen. Van die coach hoorde ik dat tijdens de eerste wedstrijd veel spelers van Zoebas nog gewoon buiten de lijnen liepen. Wel zei hij -trouwens een oude coach voor zo’n jeugdig team- dat Zoebas een flinke stap verbeterd was met zo’n 5 weken eerder.

Onder leiding van die Rob vloog Shooters naar een 12-33 score in de eerste 10 minuten. In het tweede kwart kon je merken dat de wissels bij Shooters minder ervaren en ontwikkeld zijn dan de basis-vijf. Zo kwam de druk nog meer bij de smaakmaker van dit duel te liggen: Rob scoorde bijna in z’n eentje naar een ruststand van 23-54. Toen had hij inmiddels 24 (!) punten achter zijn naam staan.

Beide teams wisselden redelijk door en de krachtsverschillen waren duidelijk. Zoebas moest met snelheid en fysieke intimidatie de koploper uit Bunschoten van zich afhouden, maar dat was slechts om de schade te beperken. Er waren fraaie steals, snelle breaks en leuke schoten. Dat in combinatie met een straffe verdediging gaf de toeschouwer toch het beeld van een interessante wedstrijd. De score werd in het 3e kwart opgevoerd naar 32-79 en het was wachten op het moment wanneer de magische grens van 3 cijfers doorbroken werd.

De bezoekers uit Bunschoten bleven goed varieren, hard werken en zagen hun defensieve inzet beloond met het feit dat Zoebas in het laatste kwart slechts 1 (!) driepunter kon toevoegen aan haar totaal. Dat bracht een 35-108 eindstand op het bord. Ik heb genoten; dank je wel Rob!

Roel: hij vroeg wat aan me; was journalist geweest en vulde diverse blogs; was onder de indruk van Rob en Bart, ook omdat hij moeite had ze uit elkaar te houden; of hij een stukje mocht opsturen..

Ter aanvulling de statistieken: Rob de Graaf 35 punten (64%!) en 11 rebounds; Ramon Bos 18 (57%) en 4 rebounds; Jan Korlaar 15 (50%) om 2; Bart de Graaf 13 (31%) maar wel 22 (!!) rebounds; Youri van Lingen 12 (63%) om 4; William Koelewijn 11 ( (71%) om 6

Bouncers won ook het uitduel van Grasshoppers (38-58), waardoor er nog 1 concurrent overblijft voor Shooters.

Stand

  1. Shooters                            5-10 +265
  2. Bouncers (Gouda)          5-08 +133
  3. Grasshopppers                5-04 -069
  4. Break Stars (Baarn)         4-02 -086
  5. Zoebas (Zoetermeer)    5-00 -243

No Replies to "Verslag van een toeschouwer"