Eerste winst voor Dames 1 in de pocket!?


Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen BV Amsterdam op het schema. Ondanks de hamstringblessure van Lisa, de botbreuk van Sanne en de afgescheurde achillespees van Mirjam was het BC Shooters team voorzien van 10 spelende dames. Danielle kwam voor het eerst na haar enkel(s)blessure(s) weer in actie dit seizoen. En Angeline speelde ook weer na haar verzwikte enkels na 2 weken afwezig te zijn. Zou dit dan toch de eerste winst worden na 5 verloren wedstrijden?

Beide teams begonnen aan de warming-up en toen viel 1 speler (nummer 45) wel heel erg op bij BV Amsterdam, wat was die meid lang zeg! Zonder onze twee lange centers zou dit misschien nog wel eens heel lastig worden. Maar gelukkig was Hilda paraat om de taak op zich te nemen om zich over nummer 45 te ontfermen.

Eindstand eerste kwart 11-11

Scoren ging nog niet zo gemakkelijk, want de eerste scores kwamen voornamelijk uit vrije worpen. We moesten harder gaan werken als team en deden dat ook.

Ruststand 35-30

Start derde kwart was geweldig, we liepen uit tot 41-31 na 1 minuut te hebben gespeeld. Samen spelen en snelle breaks leidde daartoe. Maar al gauw stond het na 3 minuten weer 43-38 en bleef het een gat van 5 punten. Na goed teamspel maakte BC Shooters weer en run en stond het met nog 2,5 minuut in het derde kwart te spelen 53-40, gewoon 13 punten los! Er werden veel fouten gemaakt en soms ook wel eens onterecht gegeven waardoor BV Amsterdam vaak aan de vrije worp lijn stond en bleven zo dicht bij. Na 7 tegenover 1 fouten in het voordeel van BC Amsterdam besloot coach Dirk om even met de scheids te praten. Na het iets te lang gesprek hadden we hier wel baat bij want prompt kregen we fout na fout mee. Tevens besloten we om niet/nooit/ooit te switchen op nummer 45. Helaas ging dit niet altijd en kwam ze tot scoren.

Eindstand derde kwart 53-48

Met een kwart verder en nog steeds 5 punten los was het tijd voor de laatste zenuwslopende 10 minuten. In de eerste seconden scoort BC Amsterdam, 3 punten verschil. Gelijk erna antwoord BC Shooters weer, terug naar 5 punten verschil. Fouten werden gemaakt maar gelukkig konden de dames van BV Amsterdam hun vrije worpen niet allemaal verzilveren. Angeline leerde tussen alle spanning weer een ‘nieuwe’ regel van het basketbalspel; de no charge zone. Helene kreeg ondertussen haar 5e fout en moest het veld verlaten. En tevens moest Maartje het veld ruimen met 5 fout. Een driepunter van BV Amsterdam zorgde weer voor 3 punten verschil. Maar Jeanine bracht met nog 5 minuten te spelen het gat weer op 5 punten. Wat was die Jeanine hot deze wedstrijd zeg! De ene spin dribbel na de andere die ze verzilverde met een prachtige score. Of een schot die ringloos binnenviel. Een ding was zeker, dit was Jeanine haar wedstrijd. Het gat ging steeds van 5 naar 3, van 3 naar 5 punten. De laatste minuten leken wel uren te duren. De bank werd helemaal gek en er werden zelfs kleine schietgebedjes gedaan. Konden we deze over de streep trekken? Fouten werden aan beide kanten gefloten, maar vooral aan BC Shooters kant gemist wat voor iedereen spanning zorgde. Door Angela haar snelle reactie rebounde de tegenstander hun eigen gemiste vrije worp niet en had Eline de bal. Zo konden we weer wat tijd weg spelen. De tegenstander hield het niet meer en kreeg buiten een onsportieve ook een technische fout met nog maar 1.15 minuten te spelen. Aan Angela de taak om de vrije worpen te verzilveren. De eerste ging mis maar de andere twee waren raak! Het gat was weer naar 5 punten. En we kregen de bal nog uit ook. Nog maar 4 a 5 aanvallen de tijd (24 seconden) uitspelen en dan hadden we hem gewoon binnen. BC Shooters benutten de tijd en spelen goed over, na top verdedigen en haast van de tegenstander was de wedstrijd bijna gespeeld. Met nog 16 seconden te gaan kregen we nog stress van de fellheid van Jeanine die sterk bleef verdedigen maar eventueel ook een fout zou kunnen krijgen wat zou betekenen vrije worpen en je weet nooit hoe het dan verder loopt. Er werd geschreeuwd geen fouten maken want nog een paar seconden en deze wedstrijd was gewonnen! BC Amsterdam probeerde het nog maar het mocht niet baten met nog 3 seconden te spelen had BC Shooters de bal en kon er uitbundig worden gejuicht!

Eindstand 64-59.

En jongens wat waren we blij! Eindelijk de eerste winstpartij in de pocket die we vanaf de eerste wedstrijd eigenlijk al hadden moeten hebben. Dit werd gevierd met heel veel gejuich, ontlading en een borrel van de coach.

Hoogtepunten:

  • Enthousiast en veel publiek!
  • Een monster blok van Angela, iedereen werd wild.
  • Jeanine maakte ook nog een 3 punter.
  • Het enthousiaste meedoen vanaf de bank.

Vrije worpen: 14 raak van de 24.

 ©Pinda

No Replies to "Eerste winst voor Dames 1 in de pocket!?"