De koers is gezet

Wanneer de wind uit een andere hoek komt, is eigenlijk in de sport niet te voorspellen. De derde wedstrijd is afgelopen zaterdag tegen “laagvlieger” The Green Giants in Leusden gespeeld. De doelstelling in deze wedstrijd was om ons speltempo en teamritme te verbeteren. Daar leende deze wedstrijd zich uitermate goed voor en uiteindelijk zijn wij daar in geslaagd. Het tempo lag wederom in offensief én defensief opzicht hoger dan ons historisch gemiddelde. Het mooiste winstpunt was dat de senioren binnen de steeds sneller roulerende aanval elkaar steeds beter weten te vinden. Met volgende week een thuiswedstrijd voor de boeg aan ons de uitdaging om dit completer wordende teamgevoel te verbreden en te continueren.  Het Baarnse Breakstars zou zich daar ook uitstekend voor moeten kunnen lenen. Wij zijn ervan overtuigd dat de lijn daar zal worden voortgezet.

De koers is gezet en wij kunnen de komende wedstrijd, als deze gaat lopen zoals verwacht, gebruiken ter voorbereiding voor de sleutelwedstrijd uit tegen Silvertown Lions. Daar ligt de echte test case en kunnen wij laten zien zien waar de wind ons brengt.

Wat de wind ons  nu al bracht was oud speler Eddy Roos die ons aangenaam verraste door op de fiets zonder wind tegen, naar Leusden te komen. Hij verscheen dan wel na de wedstrijd in de deuropening van de kleedkamer, maar had als beloning voor de prestatie een kratje verfrissing meegenomen. Dit zegt wat over de positieve vibe binnen het team! De versnapering is samen met Eddy klein gemaakt. Net als onze tegenstander. Met de wind in de zeilen. Eindstand 49-85.

Thom Zenner

No Replies to "De koers is gezet"