Dames 1 lijdt onnodige nederlaag

Zaterdag 29 september 2018 stond de thuiswedstrijd tegen Apollo Amsterdam op het programma.

BC Shooters maakte een geweldige start. Eind eerste kwart had nummer 9 van Apollo het niet meer en ging uit haar plaat. De ene technische fout was nog niet ontvangen en ze kreeg de volgende er alweer bij. Tja dan moet je maar gewoon je mond houden, want nu moest ze het veld verlaten. Na 8 en een halve minuut stond het 22-14. Een prima begin!

Het tweede kwart was begonnen. De dames kwamen erachter dat de zoemer voor de 24 seconden nog niet was aangesloten. Dit was een gelukje want wij zaten net op het randje. Daarna netjes de zoemer aangesloten en hierdoor werd een score van Apollo afgekeurd. Toch belangrijk die kleine dingetjes.

Ruststand: 40-31.

Na de rust

Vol goede moed ging BC Shooters het derde kwart in. De basket stond wel een stukje verder naar achter dan normaal gesproken (kwamen de dames tijdens het warm schieten in de rust achter). Maarja, de Apollo had hier ook op gespeeld dus wij moesten het er ook maar mee doen. Angela had hier totaal geen problemen mee. Ze schoot het ene schotje na de andere raak. Het maakte voor haar niet uit hoe ver of hoe dichtbij ze stond. Helaas was de tafel was niet altijd even alert en zo werd er een punt van BC Shooters van het scorebord gehaald. Dit omdat het op de tablet anders stond. Ook werd er niet altijd even goed met de 24 seconden omgegaan. Apollo kwam met een tegen antwoord en zo stond het eind 3e kwart 54-48. BC Shooters stond nog voor. Nog maar 10 minuten bikkelen en de winst was is handen.

De laatste loodjes wegen het zwaarst

Kwart vier ging toch gepaard met enige spanning bij de dames van BC Shooters. Zelfs op de bank waren de dames in spanning. Zouden we deze wedstrijd over de eindstreep kunnen trekken? Meerdere keren hadden de dames van Shooters de aanvallende rebound, maar die bal wilde er maar niet in en er werd tot ergernis toe niet gefloten voor een fout. De verdediging van Shooters stond niet meer als en huis en Apollo kwam steeds dichterbij. Nog twee en een halve minuut te spelen met nog maar 1 punt verschil: 58-57. Apollo had al 5 teamfouten en BC Shooters pas 3. Hier kon en werd jammer genoeg geen gebruik van gemaakt bij de dames van Shooters. Weer een minuut later nog steeds 1 punt verschil in het voordeel van BC Shooters: 61-60. Nog maar 1.30 minuut te spelen. Nummer 7 van Apollo kwam met de score langs zij. Het stond 61-62. Daarna bleef het nog een minuut zo staan. Een twee punter zou genoeg zijn. De dames van Shooters moesten iets doen. Tijdens het vechten voor de bal, volgens mij zijn er nog nooit zoveel sprongbal momenten in een wedstrijd geweest, kreeg Mirjam een elleboog op haar oog (per ongeluk). Resultaat: Blauw oog en niet eens de bal mee. Dirk had het niet meer. Stond de pijl nou verkeerd? Hadden wij wel recht op de bal of juist niet? Het was rete spannend. Hij ging net als nummer 9 van Apollo uit zijn plaat. Gooide zijn coach bord wild in het rond, nog bijna tegen zijn eigen speelsters aan. Hiervoor werd een technische fout gegeven. 1 vrije worp en zijkant, tja dat ging ons niet helpen met de enkele seconden die nog klaar stonden voor een tegen aanval. Helaas kwam er een vrij schot voor Apollo die door het netje ging en met nog 20 seconden te spelen stond het 61-63. Laatste tactiek was om met het uitnemen maar fouten te maken, want ja dan konden zij (hopelijk) aan de vrije worp lijn missen en konden wij knallen. Toen Shooters uiteindelijk de bal had, stonden er nog nog 4 seconden op de klok. Met mogelijk 10 seconden was het nog een gelijkspel geworden. We hadden gehoopt op een gelijkspel en verlening, maar het mocht niet baten.

Eindstand 61-63……

Super balen, maar we gaan er alleen maar harder door vechten met zijn allen. Op naar een overwinning!

Hoogtepunten 

  • Helene had een heerlijke onderhandse reverse lay-up
  • Maartje kreeg een lekkere doordringen mee
  • Angela was HOT op schot
  • Sanne en Annemarie konden ook hun puntjes mee pakken
  • En er werd zelfs geblokt

©Pinda

No Replies to "Dames 1 lijdt onnodige nederlaag"