Shooters MU20 wint van sterkere opponent

Afgelopen zaterdag vertrok er een bus met de selectie van SHO MU20 richting Gouda voor het 1e uitduel van dit seizoen. De thuisspelende Bouncers hadden nog geen duel gespeeld en wilden gelijk goed starten. Achteraf gezien was de conclusie dat Shooters won van een ploeg die op techniek duidelijk een stap verder was. Waarom die thuisploeg dan niet won? Shooters toonde meer inzet en spelde tactisch sterker, waardoor men nu gelijk als titelkandidaat gezien wordt.

Bouncers is in 2014 opgericht en samengesteld uit 2 verenigingen uit Gouda en Waddinxveen. Er staat een zeer ambitieus programma voor voor met name de jeugd en jongeren. De groep U20 is dan ook een paradepaardje waarmee de Bouncers snel hogerop willen.

Shooters heeft diezelfde ambitie en wist vooraf dat het een zwaar duel zou worden. De thuisploeg had in aanvang moeite met de zonepress, waardoor Shooters een kleine voorsprong op kon bouwen. Dat was met name te danken aan de geweldige inzet van de tweeling, Rob en Bart de Graaf. Rob scoorde veelvuldig en Bart pakte veel rebounds. Zo bleek na het eerste kwart (13-20) dat de Bouncers een tegenstander van formaat was.

Bij de Bunschoter equipe bleek de organisatie nog steeds een zwak punt. Zowel in de persoonlijke verdediging als in de verdedigingsrebound werden telkens de basale fouten gemaakt. Desondanks wist men een ruststand van 27-35 te bereiken.

Het fysieke spel was een aanslag op de conditie en waar Bouncers wel 8 of 9 spelers in de rotatie had, moest Shooters het met 5 of 6 doen. Het was de vraag of dat nog een helft vol te houden was. Coach Roel Bos besloot daarom tot een tactische variant waarbij men deed of de zonepress over het hele veld gespeeld werd, maar uiteindelijk pas bij de middellijn ingezet werd. Bouncers kon met intimiderend verdedigen nog wel aansluiten, maar onder leiding van de nieuwe ‘’Twin Towers’’ zette Shooters het duel naar haar hand. Na het 3e kwart stond het 36-49 en alhoewel er in de laatste 10 minuten nog veel fouten werden gemaakt, kon Shooters met een 42-59 overwinning de 1e plaats op de ranglijst opeisen.

Complimenten waren vooral voor het duo Rob en Bart de Graaf. De tweeling toonde grote inzet. Rob werd topscorer met 25 punten (met 8 rebounds), terwijl Bart maar liefst 17 rebounds plukte (en 14 punten scoorde). Zaterdag speelt Shooters thuis tegen Zoebas om 16.00 uur.

Grasshoppers won met 58-43 van Break Stars, waardoor de stand is zoals onderstaand.

Stand

1. Shooters 2-4 +49

2. Grasshopppers (Katwijk) 2-2 -17

3. Break Stars (Baarn) 2-2 +27

4. Bouncers (Gouda) 1-0 -17

5. Zoebas (Zoetermeer) 1-0 -42

No Replies to "Shooters MU20 wint van sterkere opponent"