Monsterzege voor Shooters MU20

In de 2e thuiswedstrijd van dit seizoen kreeg het talententeam van Shooters (MU20) bezoek van Zoebas. Het Zoetermeerse team is nagenoeg nieuw op dit niveau en had 2 weken eerder ruim verloren in Baarn.
Shooterscoach Roel Bos wilde enkele experimenten uit proberen, omdat hij er van uitging dat de opponent zwak zou zijn. Dat liep niet allemaal naar wens, maar er was ook veel om van te genieten.
Shooters startte met nieuwkomer guard Arwin Sabaghan in de basis-vijf en dat was overdonderend: Zoebas wist werkelijk niet wat ze overkwam. De thuisploeg was sneller, slimmer, sterker en meer een team. Bij Zoebas was alleen de spelverdeler in staat om mee te gaan op dit niveau. Bart en Rob zetten weer de toon in aanvallend opzicht. Verdedigend kon Shooters zich zelfs fouten permitteren, want Zoebas had niet de kracht om dat af te straffen. Het 1e kwart werd afgesloten met 38-6!! En dat terwijl er al volop door gewisseld werd.
In het 2e kwart liet William Koelewijn zien dat hij ook een substantiële bijdrage kan leveren: met 11 punten en 5 aanvallende rebounds liet hij zien waartoe hij in staat is. Door het grote verschil in de score, kwam er wel enige nonchalance in het spel van SHO MU20. Daarom moest de coach wel enkele malen ingrijpen met wissels of time-outs. Plots was het rust en gaf het scorebord 61-11 aan.
Voor de 2e helft werd een experiment ingezet: een diamond-and-one verdediging die nog nooit getraind is door de spelers. Dat liep niet goed, maar omdat Zoebas geen antwoord had op wat Shooters ook maar speelde, viel het de meesten niet op. Ramon Bos en Robbe van Dijk lieten wat aardige acties zien in de aanval en soms was er fraaie passing in een fastbreak door een aantal spelers. Dat bracht de stand op 95-20 na drie kwarten.
Shooters had mogelijkheden om te oefenen en ondanks dat er nog veel te verbeteren is, was er tevredenheid na afloop van het eenzijdige duel. De eindstand werd bepaald op 129-30 en dat was toch wel indrukwekkend.
Rob en Bart de Graaf speelden beiden weer een knappe partij. De tweeling lijkt gemotiveerd om dit seizoen door te groeien naar een volwassen niveau. Rob scoorde een personal high met maar liefst 37 punten (tegen 72%!!) en pakte 9 rebounds. Bart voegde er 30 punten aan toe tegen 82% en plukte 1 rebound meer dan z’n broer. William voegde er 19 punten en 10 rebounds aan toe; Ramon Bos had 14 punten en 7 rebounds en Robbe van Dijk kwam met 10 punten ook in de dubbele cijfers.
Grasshoppers verloor kansloos van Bouncers: 73-32, waardoor de stand is zoals onderstaand.
Stand
1. Shooters 3-6 +148
2. Break Stars (Baarn) 2-2 +27
3. Bouncers (Gouda) 2-2 +24
4. Grasshopppers 3-2 -58
5. Zoebas (Zoetermeer) 2-0 -141

No Replies to "Monsterzege voor Shooters MU20"